”Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit groter dan je angst”

Ontmoet jezelf en je authentieke ik

Een mooie quote, maar voor veel mensen geldt: Maar hoe dan?

Soms lukt het niet om te leven vanuit zelfvertrouwen. Angst of belemmerende gedachten krijgen de overhand. Gedachten als: Wat als ik niet goed genoeg ben? Wat als ik fouten maak? Wat als iemand mij niet aardig vindt? Wat als iemand boos wordt? Of het nu grote of kleine angsten zijn, het maakt niet uit: Angst belemmert en beperkt. Angst houdt je klein. Angst weerhoudt je ervan je leven ten volle te leven. Angst belemmert in het ontwikkelen van jouw volledige potentie: Jouw krachtige IK.

Maar onthoud: Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus laten we de focus verleggen: van angst naar zelfvertrouwen!

Maar wat is zelfvertrouwen eigenlijk?

Zelfvertrouwen betekent letterlijk op Jouw IK vertrouwen.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want als je dat gekund had, had je het waarschijnlijk allang gedaan. Dus begin met de vraag: Weet jij wat jouw ware IK is? Weet jij wanneer je ten volle leeft? Ben jij je bewust van wie je bent, van jouw identiteit, van die krachtige kern van waaruit dat zelfvertrouwen ontstaat?

Ontdek wie je bent, wat jou JOU maakt, waar jij voor staat en waarin jij van betekenis wilt zijn. Zelf of samen met een coach. Ga op zoek naar antwoorden over wie je bent en wie je niet bent. Waar je voor staat en wat je verafschuwt. Wat je talenten zijn en wat je valkuilen zijn. Wat je verdriet geeft en wat vreugde geeft. Hoe het leven je gevormd heeft. En wat je daaruit kunt leren of te leren hebt. Je leren verbinden met die kern en die IK daar gaat het om.

Erken en verbind met wie je bent en die krachtige kern. Geloof jij dat je die krachtige IK bent? Dat jezelf zijn goed genoeg is? Of twijfel je nog?

Denk dan eens na: Welke overtuigingen en angsten houden je tegen om jouw volledige IK in de wereld te zetten? In je leven, maar ook in je werk.

Ben je bang voor conflicten? Ben je bang om afgewezen te worden? Ben je bang afhankelijk te worden? Ben je bang om gekwetst te raken?

Als je hier antwoord op weet vraag jezelf dan af: Wil ik dat deze angsten mij nog langer beheersen? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Dus tijd om deze angsten of gedachten een andere plek te geven: Wie wil jij dat aan het stuur zit? Je krachtige IK of je angst?

Als jij weet wie je bent en wat voor jou belangrijk is, is het makkelijker keuzes te maken. Begin met het maken van kleine keuzes vanuit die IK. Wat vind ik ervan? Wat voel ik erbij? Wat wil ik?

Vanuit die stap wordt het tijd dat je die IK met de wereld verbindt. De wereld van leven en werk. Breng al wie je bent en al je talent in beweging. Wees niet bang. Doe dat waarvoor jij bestemd bent en LEEF!

En onthoud:

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us”