Succesvol samenwerken

Teamvragen

Hoe kunnen we beter samenwerken?

Hoe creëren we een open en transparante cultuur?

Hoe kunnen we beter communiceren?

Welke onderstroom staat ons succes in de weg?

Hoe creëer ik betrokkenheid?

Hoe creëren we eigen verantwoordelijkheid?

Over dit traject

Elk directieteam, managementteam of afdeling heeft hetzelfde doel: succesvol samenwerken. Succesvolle teams hebben een aantal dingen gemeen: ze zijn zeer betrokken, volhardend en nemen verantwoordelijkheid. Hoe dat kan? Door de kracht van mensen. Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen karakter, talenten, zijn eigen verhaal en unieke bijdrage aan anderen. Al die unieke mensen en hun verhalen zijn de basis voor ultiem geluk en succes van ieder team. Dat alles samen vormt het hart van het team!

Paarden in de kudde zijn bijzonder geschikt om mee te werken tijdens teamprocessen. Paarden stellen namelijk het belang van hun team, de kudde, vóór het individuele belang. De veiligheid en het welzijn van de kudde is het allerbelangrijkste. In dit gegeven ligt alle wijsheid besloten voor het succes van een team. Als een team samenkomt bij de paarden wordt al snel duidelijk wat er werkelijk speelt. Waar de energie stagneert en hoe deze weer kan stromen. Wat daadwerkelijk in de weg staat om als team succesvol te kunnen samenwerken. Paarden hebben niets met woorden; zij reageren puur op wat ze voelen en ervaren. Zij laten zien hoe je als team krachtig kunt zijn en de juiste plek inneemt. De puurheid waarmee paarden dat doen brengt een open communicatie op gang die maakt dat mensen elkaar zien en horen.

Teamcoaching met de paarden is geschikt wanneer je als team of organisatie objectief en subtiel wil ervaren wat er werkelijk speelt binnen het team. Je leert anders kijken naar je team en de opdracht waar jullie voor staan. Afhankelijk van de vraag kunnen we een of meerdere sessies met de paarden plannen.
“A team is not a group of people who work together,
A team is a group of people who trust each other.”
Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie?