Over Mira Coaching

Ik wil dat mensen volledig zicht krijgen op wie ze werkelijk zijn: in essentie, potentie en kracht.

Mira Opdam

Ik ben Mira Opdam, geboren in 1971 als dochter van een nuchtere, ondernemende Twentenaar en een zorgzame, Indonesische moeder.

Als kind had ik al een enorme fascinatie voor mensen: van kinderen tot volwassenen, van winkelier tot zwerver. Ik zag in alles altijd het goede van de mens. Door mijn sterke inlevingsvermogen en mijn intuïtie voelde ik dat er meer schuilging achter het masker van uiterlijk en gedrag. Ik wilde weten wie deze mensen ECHT waren, wat hun levensverhaal was, hoe ze zich voelden en wat hen bewoog. “Eerst begrijpen, dan begrepen worden,” werd mijn levensmotto. 

Mijn hele professionele carrière ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven, in commerciële rollen, HR-rollen en coachende rollen. De drive om mensen te faciliteren in hun ontwikkeling heeft daarbij altijd centraal gestaan.

Sinds 2012 heb ik mijn eigen talenten en ervaring gebundeld in mijn eigen coachingsbureau, waarin ik mensen begeleid op weg naar hun echte en meest krachtige IK. 

“Het wezenlijke is voor het oog onzichtbaar,
alleen met je hart kan je goed zien.”

Mensen omschrijven mij als een betrokken,
sensitieve, nuchtere en heldere coach

Ik wil een verbinder zijn in een wereld van hoofd en hart. Ik geloof in de kracht van echtheid en kwetsbaarheid. Volledig jezelf mogen zijn en vanuit daar een zingevende bijdrage leveren aan leven en werk.

Vanaf 2018 werk ik samen met de ultieme meesters in het verbinden van ons hoofd met ons hart: paarden. Zij brengen ons als mens op een laag waar een versnelde daadwerkelijke transformatie plaatsvindt; voorbij woorden, op de laag van je diepste zelf ervaren wie je werkelijk bent. 

Ik woon in Wierden, midden in de natuur van het prachtige Twente. Samen met mijn man, onze drie dochters, onze paarden, honden en andere dieren. Een plek waar we ons verbonden voelen met mens, dier en natuur. Samen streven we naar een wereld vol compassie, met respect en begrip voor al dat leeft op onze mooie aarde. Op deze plek hoop ik nog veel mensen te ont-moeten en te mogen ont-wikkelen!

Nieuwsgierig naar meer over mij? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel. 

“Als ik volledig mijn plek inneem en er mag zijn, met een open hart, dan voel ik diepe verbondenheid met mezelf en de ander.“