Paarden als medicijn bij burn-out

Paarden als medicijn bij burn-out

Paarden als medicijn bij burn-out. In de moderne geneeskunde worden stress, burn-out en andere kwalen gezien als langdurige emotionele belasting door verdrongen negatieve emoties. Middelen als antidepressiva en kalmeringsmiddelen zijn dan niet altijd de werkelijke oplossing. 

Vanuit spiritueel oogpunt is een burn-out eigenlijk een hele zinvolle identiteitscrisis. Niet leuk, en dat is zacht uitgedrukt, maar wel noodzakelijk. Het is een roep van het hart en de ziel om gehoord en gezien te worden. In alles wat er is, leuk en minder leuk. Het roept om antwoorden op vragen als: Wie ben ik eigenlijk echt? Wat is belangrijk voor mij? Wat voel ik nu echt? Waar verlang ik ten diepste naar? 

Een burn-out vraagt je eigenlijk om op zoek te gaan naar die leegte in jezelf. De leegte die ontstaan is omdat je te lang, bewust of onbewust geen gehoor hebt gegeven aan je echte emoties, gevoelens of behoeften. Een burn-out is vaak het gevolg van langdurige hardnekkige patronen die zich vastgezet hebben in hoofd, hart en lijf. Patronen en strategieën die ons altijd overeind hebben gehouden als we het moeilijk hadden of als we als kind op zoek waren naar de liefde en waardering van onze ouders of andere dierbaren. Maar die ons niet langer dienen. En dan zegt alles in ons uiteindelijk: IK doe het niet meer, resultaat: Burn-out.

Het herkennen, erkennen en (her)beleven van deze oude emoties en patronen zijn in verschillende moderne therapieën de basis. Wat zich heeft vastgezet mag beweging vinden, zodat het weer kan stromen.

Als we een burn-out zien als een roep is van ons hart en onze ziel om gehoord te worden en weer echt te mogen voelen, dan kunnen de paarden ons als geen ander helpen om dat herstelproces te ondersteunen. Zij kunnen een bijdrage leveren aan het her-inneren van wie we zijn en de verbinding met onszelf en anderen te herstellen. Zij kunnen aan de orde brengen, wat ons ten diepste weerhoudt om ten volle te leven. Welke verdrongen emoties, ervaringen staan ons in de weg? Weer verbinding maken met onze binnenkant, ons hart en onze buik, daar waar het innerlijk weten de waarheid spreekt. Onze diepste verlangens en behoeften uit te spreken. Zodat wij verbonden kunnen zijn met ons ware IK en de wereld. En zodat we dat leven kunnen leven dat voor ons bestemd is, zonder angst, in alle kwetsbaarheid en vanuit kracht en vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan. 

Wil jij vanuit vertrouwen en kracht de toekomst tegemoet?

Nieuwsgierig naar wat de paarden voor jou kunnen betekenen? Stuur een e-mail naar: info@mira-coaching.nl of bel mij op 06-55128762.