Durf echt jezelf te zijn – Kwetsbaarheid & Verbinding

Durf echt jezelf te zijn - Kwetsbaarheid & Verbinding

Als kind hebben we geleerd om onszelf te beschermen tegen pijn, tegen kwetsende woorden en teleurstellingen. Onzichtbaarheid werd fijn, want door onzichtbaar te zijn voorkwam je pijn.

Als jong volwassene hebben we geleerd, dat onbeantwoorde liefde heel pijnlijk kan zijn. We zijn hier voorzichtiger door geworden. Liefde werd een proces van aftasten. Hele kleine beetjes liefde geven en dan afwachten of deze beantwoord werd. Voorzichtig.

Wanneer sommigen tegenwoordig zelf geconfronteerd word met iemand die zich verbergt of afschermt, voelen we ons juist buitengesloten. We willen immers graag verbinden, echt contact maken. Kwetsbaarheid is wat we graag in de ander willen zien. Pas dan durven wij het ook.

Langzamerhand gaan we inzien dat anderen dit ook eerst in ons willen zien. Jij wilt mij ook graag volledig zien, in het goede en in het kwetsbare. Dit schept ruimte voor echte verbinding.

Als volwassene zijn we zelf gaan leren om alle opgebouwde laagjes weer te verwijderen. Dat het goed is zoals we zijn. En dat we ongekende mogelijkheden hebben als we van binnenuit handelen . We hebben geleerd dat onszelf laten zien, kwetsbaar opstellen juist heel verbindend kan werken. Er ontstaan nu steeds meer liefdevolle verbindingen met mooie mensen “

Om bezieling te kunnen ervaren is het het allerbelangrijkst dat je verbondenheid, kwetsbaarheid en betrokkenheid in je leven omarmt. En dat kan alleen als de mensen om je heen echt te zien krijgen wie jij bent, thuis en op je werk. En dat voelt voor veel mensen kwetsbaar en zelfs bloot. Want wat als het niet genoeg is? Wat als andere mensen daar iets van vinden? Wat als ze je niet aardig vinden? Of…..wat als je weer gekwetst raakt?
Wat krijgen mensen te zien als ze met JOU praten? Ben je jezelf ?

De volgende vragen helpen je een beetje op weg:
1. Durf jij je emoties te tonen?
2. Durf je voor je mening op te komen?
3. Durf je hulp te vragen ? Juist als je het ECHT nodig hebt?
4. Durf jij te kiezen voor wat belangrijk is voor jou?
5. Herken en erken jij waar je goed in bent?
6. Herken en erken jij waar je minder goed in bent?
7. Weten mensen hoe het echt met je gaat?
8. Kun je nee zeggen?
9. Kun je oprecht sorry zeggen?

Deze vragen kunnen je vandaag al op weg helpen naar een mooier en bezielend leven en helpen je om echt jezelf te zijn. Zo zul je ervaren welke enorme kracht kwetsbaarheid heeft. En welke wegen het opent. Dus open je hart en kies voor kwetsbaarheid en verbondenheid. Dat maakt je zielsgelukkig!